Termeni si conditii

Returnarea produselor

Conform legislatiei in vigoare, privind protectia consumatorilor in cazul comertului online, cerintele legislative legate de incheierea si executarea contractelor la distanta se aplica atat persoanelor fizice cat si juridice. Reglementarile legislative, referitoare acestui tip de comert, sunt reprezentate de OUG nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

In conformitate ce cerintele legislative din Romania, referitoare la comertul online (la distanta), puteti sa returnati produsele achizitionate, in termen de 14 zile de la cumpararea lor.

Conform art. 9 din capitolul III al Ordonantei nr.34/2014 "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului".

Asadar, aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele cheltuieli legate de returnare care cad in sarcina dumneavoastra, sunt cheltuielile legate de transportul produsului/ produselor returnate.

Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga, de la data primirii pachetului de catre consumator, conform documentului de transport.

Returnarea unui produs se poate face indiferent de metoda prin care acesta a fost livrat. Aceasta inseamna ca el va putea fie sa fie adus de dumneavoastra direct la unul din magazinele noastre, fie prin trimiterea lui prin orice firma de curierat.

Rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de maxim 14 zile de la data la care am primit produsul returnat. In aceste conditii in cazul trimiterii prin curier nu trebuie utilizat sistemul cu plata ramburs.

In cazul in care doriti sa renuntati la un produs comandat, trebuie ca in intervalul legal de maxim 14 zile de la primirea acestuia, sa ne trimiteti o instiintare scrisa, prin email sau fax prin care ne informati despre intentia dumneavoastra.

Pentru a primi produsul returnat si a va returna suma platita, acesta nu trebuie sa aibe vre-o urma de utilizare, sa fie deteriorat sau sa prezinte modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri , accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa sau ambalaje deteriorate. De asemenea pachetul, trebuie sa contina, toate documentele insotitoare cu care a fost expediat.

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email la info@medchim.ro sau la unul din numerele de telefon afisate pe site